el-GRen-US
Language
Search
× Search
Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2019
Κωνσταντινούπολη - Βόσπορος
Democritus

Κωνσταντινούπολη - Βόσπορος

3 ημέρες οδική εκδρομή || Αναχώρηση στις 23 - 25 Μαρτίου 2019

1η ΜΕΡΑ: ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 

Αναχώρηση από το γραφείο μας νωρίς το πρωί. Κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις φτάνουνε στα σύνορα των Κήπων. Έλεγχος και ελεύθερος χρόνος στο κατάστημα αφορολόγητων ειδών για τυχόν αγορές και έλεγχος στο Τούρκικο τελωνείο. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας στην ανατολική Θράκη ταξιδεύοντας παράλληλα με την ακτή της θάλασσας του Μαρμαρά. Ενδιάμεση στάση 20 λεπτά για ξεκούραση και καφέ στη Ραιδεστό. Άφιξη στην Κωνσταντινούπολη. Πρώτη επίσκεψη στο Άγιασμα της Ζωοδόχου Πηγής (Μπαλουκλί) με τους τάφους των Πατριαρχών, τα ψάρια της παράδοσης της Άλωσης και στην συνέχεια επίσκεψη στην εκκλησία της Μονής των Βλαχερνών όπου εψάλει για πρώτη φορά ο Ακάθιστος Ύμνος το 626 μ.Χ.  .Ο ναός των Βλαχερνών υπήρξε το πιο γνωστό και το πιο φημισμένο ιερό της Παναγίας στην Κωνσταντινούπολη, με διαρκή ακτινοβολία σ' ολόκληρο τον χριστιανικό κόσμο. Χρόνος ελεύθερος μετά για την φημισμένη σκεπαστή αγορά με τα 4000 καταστήματα, το Καπαλί Τσαρσί. Αμέτρητα προϊόντα όπως δερμάτινα είδη, αντίκες, είδη δώρων κ.α είναι στη διάθεση σας εξασκώντας πάντα τις διαπραγματευτικές σας ικανότητες. Τέλος, συγκέντρωση και αναχώρηση για το ξενοδοχείο. Τακτοποίηση και χρόνος ελεύθερος να περιηγηθείτε στην πλατεία Ταξίμ, στην οδό Πέρα και στα όμορφα γραφικά στενά. Διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ- ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΒΟΣΠΟΡΟΥ

Πρωινό και  επίσκεψη στο ιστορικό κέντρο ξεκινώντας από τη περίφημη Αγία Σοφία και την υπόγεια Βασιλική Κινστέρνα (Δεξαμενή- Υδραγωγείο) του Ιουστινιανού, με το ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό της περιβάλλον. Ακόμη θα δούμε το Μπλε Τζαμί, το Βυζαντινό Ιππόδρομο με τον Αιγυπτιακό οβελίσκο, την Ελικτή Στήλη των Δελφών, τη στήλη του Κωνσταντίνου και τη Γερμανική Κρήνη του 1898. Στη συνέχεια,  επίσκεψη στo ανάκτορο Ντολμάμπαχτσε, την κατοικία των σουλτάνων και διοικητικό κέντρο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας από το 1856 μέχρι το 1922. Τέλος, προαιρετική κρουαζιέρα στα στενά του χιλιοτραγουδισμένου Βοσπόρου. Ξεκινάμε τη κρουαζιέρα μας κατά μήκος της ευρωπαϊκής ακτής περνώντας από τα ξακουστά χωριά του Βοσπόρου και της Ασιατικής πλευράς Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο. Το βράδυ προαιρετική βόλτα έκπληξη μόνο για τους ταξιδευτές μας σε ένα από τα πιο όμορφα μέρη της Κωνσταντινούπολης . Διανυκτέρευση

3η ΜΕΡΑ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ  - ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Πρόγευμα και αναχώρηση για το Οικουμενικό Πατριαρχείο στο Φανάρι. Θα θαυμάσουμε τη στήλη της φραγκελώσεως όπου μαρτύρησε ο Ιησούς και σώζεται μέχρι σήμερα, τα λείψανα του Χρυσοστόμου και του Γρηγόριου Θεολόγου, τον Πατριαρχικό Θρόνο, την εικόνα της Παναγίας της Κυζικου.  Στη συνέχεια συγκέντρωση και αναχώρηση για να επισκεφτούμε το εμπορικό κέντρο Mall of Istanbul. Χρόνος ελεύθερος. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την πόλη μας με ενδιάμεση στάση για ξεκούραση.

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ:       145 €

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

• Μεταφορά με πολυτελή κλιματιζόμενα λεωφορεία.

• Διαμονή στο ξενοδοχείο 4* ( 2 διανυκτερεύσεις) με πρωινό.

• Περιηγήσεις-ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα εκδρομής.

• Έμπειρο αρχηγό-συνοδό του γραφείου μας.

• Τοπικό ελληνόφωνο ξεναγό.

• Ασφάλεια αστικής Ευθύνης και ΦΠΑ

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

• Εισόδους μουσείων

• Εισιτήρια για τη κρουαζιέρα Βοσπόρου

• Έξτρα ποτά & φιλοδωρήματα 

• Ότι δεν αναφέρεται ρητά στα περιλαμβανόμενα.

 

*** Ο Αρχηγός της εκδρομής διατηρεί ο δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος χωρίς παραλήψεις.

** Η κράτηση σας ισχύει μόνο με προκαταβολή.

Print
1171

x

Ακολουθήστε μας

 

Διεύθυνση:
Ι. Καβύρη 40, ΤΚ 68131, Αλεξανδρούπολη

Τηλεφωνικό Κέντρο:
(+30) 255 10 33 220

Fax:
(+30) 255 10 88 136

Email:
info@evrosbooking.com

Back To Top