el-GRen-US
Language
Search
× Search
Τρίτη, 24 Απριλίου 2018
Ιωάννινα - Πάργα, Σύβοτα, Ζαγοροχώρια, Μέτσοβο
Democritus

Ιωάννινα - Πάργα, Σύβοτα, Ζαγοροχώρια, Μέτσοβο

4 ημέρες οδική εκδρομή || Αναχώρηση στις 25 – 28 Μαΐου 2018

1η μέρα: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ – ΜΕΤΣΟΒΟ - ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Αναχώρηση νωρίς το πρωί από το γραφείο μας. Μετά από τις απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και ξεκούραση καθ’ οδόν, Συνεχίζουμε το δρόμο μας και φτάνουμε στο γραφικό Μέτσοβο με την υπέροχη αρχιτεκτονική του και την παράδοση. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό και γνωριμία με το χωριό των μεγάλων ευεργετών, επίσκεψη στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής με τα μοναδικά ξυλόγλυπτα και παραδοσιακά ψώνια. Συνεχίζουμε για τα Ιωάννινα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: ΙΩΑΝΝΙΝΑ –  ΠΑΡΓΑ - ΣΥΒΟΤΑ

Πρωινό και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Πάργα, ένα από τα ομορφότερα παραθαλάσσια θέρετρα της Ηπείρου. Μια μικρή γραφική πολιτεία, κτισμένη αμφιθεατρικά γύρω από έναν όρμο, με αμμουδιές, νησάκια και πυκνοδασωμένα υψώματα. Θα θαυμάσουμε το βενετσιάνικο Κάστρο και την εκκλησία των Αγ. Αποστόλων με τα πολλά κειμήλια, τον πιο δημοφιλή τόπο στις ακτές του Ιονίου. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό και βόλτα στα γραφικά σοκάκια. Συνεχίζουμε για τα Σύβοτα που αποτελούν ένα από τα κυριότερα παραθαλάσσια θέρετρα της Ηπείρου και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού συγκεντρώνει πλήθος τουριστών τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό. Ο οικισμός είναι χτισμένος σε έναν μικρό κόλπο στον οποίο βρίσκονται διάσπαρτες διάφορες νησίδες, κυριότερες εκ των οποίων είναι ο Άγιος Νικόλαος και το Μαύρο Όρος. Χρόνος ελεύθερος για καφέ. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση .

3η μέρα: ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τα περίφημα Ζαγοροχώρια, τα Βυζαντινά Μοναστήρια, τις Δρακολίμνες, τα φαράγγια, τα γεφύρια, ένα πολύμορφο φυσικό τοπίο ιδανικό για τη δημιουργία αρμονικής σχέσης ανάμεσα στον άνθρωπο και τη φύση. Στο χωριό Κήποι θα επισκεφθούμε το πολύτοξο γεφύρι του χωριού και το Λαογραφικό Μουσείο ΑΓΑΠΙΟΥ  ΤΟΛΗ, ενός εξαιρετικού συλλέκτη που κρατάει ζωντανή την κληρονομιά από το ξακουστό Ζαγόρι μιας αλλοτινής εποχής.  Μονοδένδρι ένα από τα πλέον όμορφα χωριά με παραδοσιακά πετρόκτιστα σπίτια και καλντερίμια. Η προαιρετική πεζοπορία μέχρι το φαράγγι του ΒΙΚΟΥ στο Μοναστήρι της Αγ. Παρασκευής θα είναι μια μοναδική εμπειρία. Μη παραλείψετε να δοκιμάσετε τις υπέροχες πίτες, λουκάνικα και φασολάδα. Δρακολιμνη , Κήποι , Καπέσοβο χωριά με πλούσια πολιτιστική παράδοση στην λαϊκή τέχνη των παλιών μαστόρων, αγιογράφων, ξυλογλυπτών μας βοηθούν να γνωρίσουμε την πλούσια παράδοση τους. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στα Ιωάννινα. Ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση. 

4η μέρα: ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο αναχώρηση για το Σπήλαιο Ιωαννίνων, ένα από τα πλέον σημαντικά στη χώρα μας με εντυπωσιακούς σταλακτίτες, σταλαγμίτες και μικρές λίμνες. Επίσκεψη στο Μουσείο του Π. Βρέλη Κέρινων Ομοιωμάτων, όπου ένας εξαιρετικός καλλιτέχνης αναπαριστάνει με θαυμάσιο τρόπο την πορεία της νεότερης Ελλάδας. Επίσκεψη στη Λίμνη και στο σπίτι του Αλή Πασά στο φημισμένο νησάκι. Στη συνέχεια θα περπατήσουμε στα δρομάκια του Κάστρου των Ιωαννίνων, χτισμένο σε μια μικρή χερσόνησο που προβάλει στη λίμνη Παμβώτιδα, στην κορυφή δεσπόζει το τζαμί του Ασλάν πασά. Στη συνέχεια αρχίζει το ταξίδι της επιστροφής  με ενδιάμεσες στάσεις άφιξη το βράδυ στην πόλη μας.

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:  160 € κατ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο

                                              210 € σε μονόκλινο δωμάτιο

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

• Μεταφορά με τουριστικό λεωφορείο του γραφείου μας.

• 3 Διανυκτερεύσεις με πρωινό

• Περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα

• Ασφάλεια ταξιδιωτικής ευθύνης

• Φ.Π.Α

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

• Εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό

• Φόρος διαμονής που πληρώνεται επί τόπου στο ξενοδοχείο.

 

 

***Ο Αρχηγός της εκδρομής διατηρεί ο δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος χωρίς παραλήψεις.

Η ΚΡΑΤΗΣΗ ΙΣΧΥΕΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ

Print
41

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Ακολουθήστε μας

 

Διεύθυνση:
Ι. Καβύρη 40, ΤΚ 68131, Αλεξανδρούπολη

Τηλεφωνικό Κέντρο:
(+30) 255 10 33 220

Fax:
(+30) 255 10 88 136

Email:
info@evrosbooking.com

Back To Top