el-GRen-US
Language
Search
× Search
Κυριακή, 18 Μαρτίου 2018
Γνωρίστε τη Μεσαιωνική Πράγα - Κάρλοβυ Βάρυ
Democritus

Γνωρίστε τη Μεσαιωνική Πράγα - Κάρλοβυ Βάρυ

4 ημέρες αεροπορική εκδρομή || Αναχώρηση στις 25η Μαρτίου 2018

 

1η ημέρα: ΘΕΣ/ΝΙΚΗ - ΠΡΑΓΑ - ΓΥΡΟΣ ΠΟΛΕΩΣ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΖΥΘΟΠΟΙΕΙΑ 

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για την χρυσή πόλη των 100 πύργων. Άφιξη και ξεκινάμε την ξενάγησή μας στο σημαντικότερο αρχιτεκτονικό μνημείο της Ευρώπης, την πόλη της Πράγας. Θα θαυμάσουμε την πανέμορφη πλατεία της παλιάς πόλης, όπου βρίσκονται τα ακριβότερα καταστήματα οίκων μόδας, πολυτελή εστιατόρια και καφέ. Θα δούμε στη βόλτα μας όμορφα κτίρια, παλιά παλάτια όπως αυτό του Κίνσκι, την επιβλητική βασιλική εκκλησία της Παναγίας του Τιν, γνωστή για τους δύο πύργους του Αδάμ και της Έυας και την εκκλησία του Αγ. Νικολάου. Θα θαυμάσουμε το παλιό Δημαρχείο με το φημισμένο αστρονομικό ρολόι, το νέο δημαρχείο και θα φτάσουμε στην περίφημη πέτρινη γέφυρα του Καρόλου του ΙV. Στη συνέχεια θα δούμε τον Πύργο της Πυρίτιδας, την πλατεία Vaclav σημείο συνάντησης των κατοίκων της Πράγας και το επιβλητικό κτίριο, το οποίο στεγάζει το μουσείου Φυσικής Ιστορίας. Τελειώνοντας, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος.  Η Τσεχία είναι πασίγνωστη μεταξύ άλλων και για την παραγωγή μπύρας. Εκμεταλλευόμενοι λοιπόν το γεγονός της παρουσίας μας στην πόλη σας προτείνουμε για την πρώτη βραδινή μας έξοδο να επισκεφτούμε μια μικροζυθοποιεία. Εκεί θα σας δοθεί η ευκαιρία να παρακολουθήσετε την διαδικασία παραγωγής μιας μοναδικής στον κόσμο μπύρα. Ενώ θα έχετε φυσικά και την ευκαιρία να την γευτείτε και εσείς. Από εδώ θα αποχωρήσετε με εμπλουτισμένες γνώσεις σχετικά με την γευσιγνωσία και την διαδικασία παραγωγής της μπύρας, γνώσεις για τις οποίες μάλιστα θα λάβετε και το σχετικό ‘’πτυχίο’’.

2η ημέρα: ΚΑΣΤΡΟΥΠΟΛΗ - ΧΡΥΣΟ ΣΟΚΑΚΙ - ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ - ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟ ΜΟΛΔΑΒΑ - ΜΑΥΡΟ ΘΕΑΤΡΟ - GHOST TOUR

Ξεκινάμε την δεύτερη μας ημέρα, με ξενάγηση στην Καστρούπολη (Hrantsani), την Ακρόπολη της πόλης η οποία στεφανώνει τον  λόφο της Mala Strana, θα δούμε το μοναστήρι Strahov, το Loretto,το ανάκτορο Schwarzenberg, και το παλιό ανάκτορο των βασιλέων της Βοημίας το οποίο αργότερα έγινε κατοικία της Μαρίας Θηρεσίας και πλέον χρησιμοποιείται ως προεδρικό μέγαρο. Προχωρούμε με επίσκεψη στο περίφημο «Χρυσό Σοκάκι». Πλαισιωμένο από τα θεαματικά κτίρια του Λευκού Πύργου και του Πύργου Ντάλιμπορ αποτελούσε την έδρα των αλχημιστών και του αυτοκρατορικού περίγυρου. Στην συνέχεια θα δούμε τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Βίτου, την εκκλησία του Αγ.Γεωργίου, και τέλος θα περάσουμε από το εθνικό θέατρο καταλήγοντας στην πλατεία της παλιάς πόλης. Χρόνος ελεύθερος. Έπειτα σας προτείνουμε μια αξέχαστη κρουαζιέρα στον ποταμό Μολδάβα, ο οποίος μας ψιθυρίζει στο αυτί την ιστορία του και μας εξιστορεί τα μυστικά των γραφικών γεφυρών και κτιρίων που τον αγκαλιάζουν τόσα χρόνια. Κατά την διάρκεια της κρουαζιέρας απολαύστε τον πλούσιο μπουφέ με κυρίως πιάτα, γλυκά, φρούτα, τυριά και διάφορες νοστιμιές. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Για την βραδινή σας έξοδο μπορείτε να επιλέξετε προαιρετικά ανάμεσα σε δύο επιλογές. Μπορείτε να παρακολουθήσετε μια παράσταση στο φημισμένο μαύρο θέατρο της Πράγας, όπου θα απολαύσετε μια μοναδική τεχνική φιλοτέχνησης εικόνων που αποδεικνύει ότι το όνειρο, το υπερφυσικό και η μαγεία ξεπηδούν πολύ καλύτερα από το σκοτάδι. Ή εναλλακτικά σας προτείνουμε να επισκεφτείτε τον υπόγειο κόσμο της Πράγας, ακολουθήστε τα βήματα των πνευμάτων, και ακούστε τους μύθους καθώς θα περιηγείστε στα υπόγεια του περίφημου ‘’Orloj’’ αστρονομικού πύργου και του δημαρχείου της πόλης. Σημεία τα οποία έγιναν και παγκοσμίως γνωστά μέσω της σειράς ‘’most hunted live’’. 

3η ημέρα: ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ: ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΔΡΕΣΔΗ  

Την ημέρα αυτή μετά το πρόγευμα στο ξενοδοχείο, σας προτείνουμε ημερήσια εκδρομή στην Φλωρεντία του Βορρά όπως αποκαλούν αλλιώς την Δρέσδη, στην ανατολική Γερμανία στο ελεύθερο κρατίδιο της Σαξονίας. Αφήνοντας πίσω μας την Πράγα θα κατευθυνθούμε δυτικά όπου θα απολαύσουμε αρχιτεκτονήματα αναγεννησιακού ρυθμού και ρυθμού Μπαρόκ, όπως την όπερα Zwinger, τμήμα των ανακτόρων των βασιλέων της Σαξονίας με τον όμορφο κήπο και τις αίθουσες που φιλοξενούν σήμερα τις εκθέσεις των παλιών δασκάλων ζωγράφων αλλά και το μουσείο της μπλε πορσελάνης. Ακόμη θα δούμε την πανέμορφη εκκλησία των γυναικών Frauenkirche και άλλα αξιοθέατα. Χρόνος ελεύθερος και επιστροφή το βράδυ στην Πράγα. 

4η ημέρα: ΠΡΑΓΑ - ΚΑΡΛΟΒΥ ΒΑΡΥ

Ολοήμερη εκδρομή στο Κάρλοβυ Βάρυ στη δυτική Βοημία. Κατά την διάρκεια της δίωρης περίπου διαδρομής θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε χαρακτηριστικά τοπία της δυτικής Βοημίας, όπως τις καλλιέργειες του Λυκίσκου και τμήματα των περίφημων βοημικών δασών. Φτάνουμε στην πασίγνωστη λουτρόπολη η οποία είναι κυριολεκτικά πνιγμένη μέσα στα δάση της κοιλάδας, του μικρού ποταμού Τέπλα, η οποία φημίζεται για τις 12 θερμές ιαματικές πηγές της. Η μικρή αυτή λουτρόπολη υδρίθεικε από τον αυτοκράτορα Κάρολο το IV, και απετέλεσε ανά τους αιώνες τόπο συνάντησης των ανθρώπων των γραμμάτων, των τεχνών και της πολιτικής όπως ο Τσάρος Μέγας Πέτρος Α’, Μαρία Θηρεσία, Γκαίτε, Σίλλερ, Μπάζ κ.α. Πέρα από λουτρόπολη όμως είναι και η πηγή των κρυστάλλων Βοημίας. Απολαύστε λοιπόν έναν μοναδικό συνδυασμό φυσικής ομορφιάς, ιαματικών πηγών και εντυπωσιακής αρχιτεκτονικής. Κάπου εδώ όμως ήρθε η ώρα να τελειώσει αυτό το όμορφο τετραήμερο και κρατώντας ευχάριστες εικόνες και αναμνήσεις μεταφερόμαστε στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής. 

Στην 4ήμερη εκδρομή δεν περιλαμβάνεται η 4η ημέρα του προγράμματος

 

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια με επιστροφή

  • Διαμονή στο ξενοδοχείο της επιλογής σας

  • Διατροφή σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο

  • Ξεναγήσεις περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα

  • Έμπειρο αρχηγό - συνοδό του γραφείου

  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης / Επαγγελματικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται: Φόροι αεροδρομίου, είσοδοι μουσείων & θεαμάτων, τοπικοί φόροι πόλεων και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Print
919

Documents to download

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Ακολουθήστε μας

 

Διεύθυνση:
Ι. Καβύρη 40, ΤΚ 68131, Αλεξανδρούπολη

Τηλεφωνικό Κέντρο:
(+30) 255 10 33 220

Fax:
(+30) 255 10 88 136

Email:
info@evrosbooking.com

Back To Top