el-GRen-US
Language
Search
× Search
Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2018

Ευρώπη, η Γηραιά Ήπειρος, και κοιτίδα του σύγχρονου Δυτικού κόσμου.  Από τα Νορβηγικά φιόρδ μέχρι και τα Ελληνικά νησιά, η Ευρώπη προσφέρεται για πλήθος εκδρομών, είτε σε αστικά περιβάλλοντα είτε στην άγρια φύση.

«Πρωτεύουσες κεντρικής Εύρώπης» Βελιγράδι - Βιέννη - Πράγα - Βουδαπέστη - Μπρατισλάβα - Σόφια
Democritus

«Πρωτεύουσες κεντρικής Εύρώπης» Βελιγράδι - Βιέννη - Πράγα - Βουδαπέστη - Μπρατισλάβα - Σόφια

8 ημέρες / 7 διανυκτερεύσεις || Οδική εκδρομή με αναχώρηση από Αλεξανδρούπολη στις 22-29/12/2018

1η ημέρα: Αλεξανδρούπολη – Νις – Βελιγράδι 

Αναχώρηση νωρίς το πρωί από το γραφείο μας. Αφού πραγματοποιήσουμε τις απαραίτητες στάσεις διαμέσω συνόρων Ορμένιου και Καλοτίνας φθάνουμε στη γενέτειρα του Αγίου Κωνσταντίνου, στο Νις. Στάση για φαγητό και ξεκούραση δίπλα στο ποταμό Νισάβα και το επιβλητικό της κάστρο. Άφιξη το απόγευμα στο Βελιγράδι. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Βελιγράδι – Παραδουνάβιες Περιοχές – Εστεργκομ – Βιεννέζικα Δάση – Βιέννη  

Πρωινό και αναχώρηση για να επισκεφτούμε τη γνωστή λουτρόπολη Μπάντεν, ιδιαίτερα γνωστή για το καζίνο και το σπίτι όπου ο Μπετόβεν συνέθεσε την Ενάτη Συμφωνία, Ωδή στη Χαρά. Συνεχίζουμε για τα περίφημα Βιεννέζικα δάση, πηγή έμπνευσης για πολλούς καλλιτέχνες (Μπετόβεν, Μότσαρτ, Στράους κ.ά.). Πρώτα θα επισκεφθούμε το Μάγιερλινγκ, όπου θα δούμε το άλλοτε κυνηγετικό περίπτερο των Αψβούργων, γνωστό από τη θλιβερή όσο και ρομαντική ιστορία της αυτοκτονίας του διαδόχου πρίγκιπα Ροδόλφου και της Μαρίας Βετσέρα. Έπειτα αναχώρηση για την Ουγγαρία και τα περίφημα παραδουνάβια χώρια. Στην εκδρομή μας κατά μήκος του Δούναβη θα κάνουμε στάση στην πρώτη πρωτεύουσα τον Ούγγρων —το Έστεργκομ όπου θα θα επισκεφτούμε τον καθεδρικό ναό και την πινακοθήκη. Άφιξη στη Βιέννη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση

3η ημέρα: Βιέννη – Καρλοβυ Βάρυ – Πράγα 

Πρωινό και σήμερα θα γνωρίσουμε τη γραφική πόλη της Βιέννης και αναχώρηση για την πασίγνωστη λουτρόπολη του βασιλιά Καρόλου του IV, το θέρετρο της Ευρωπαϊκής αριστοκρατίας του 18ου και 19ου αιώνα, το πασίγνωστο Κάρλοβυ Βάρυ. Μετά από μία ωραία διαδρομή φτάνουμε στην πασίγνωστη “Βασιλική Πόλη” τόπο συνάντησης των ανθρώπων των γραμμάτων, των τεχνών και της πολιτικής όπως ο Τσάρος Μέγας Πέτρος Α΄, η Μαρία Θηρεσία, ο Γκαίτε, ο Σίλλερ, ο Μπαχ κ.α. Διασχίζοντας τον κεντρικό πεζόδρομο κατά μήκος του ποταμού Tepla θαυμάζουμε το γραφικό αρχιτεκτονικό στυλ των κτιρίων που κατά καιρούς φιλοξένησαν μεγάλους καλλιτέχνες του Τσέχικου κινηματογράφου. Χρόνος ελεύθερος. Δοκιμάστε τις τσέχικες σπεσιαλιτέ της περιοχής και κάντε βόλτα στα καταστήματα με τα τοπικά προϊόντα φτιαγμένα από τα ιαματικά νερά της περιοχής. Συνεχίζουμε για την όμορφη και γραφική πόλη της Πράγας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση. 

4η ημέρα: Πράγα – city tour  

Πρωινή αναχώρηση για ξενάγηση στην χρυσή πόλη των 100 πύργων το σημαντικότερο Αρχιτεκτονικό μνημείο της Ευρώπης. Θα θαυμάσουμε τα καταστήματα επώνυμων οίκων μόδας, τα πολυτελή εστιατόρια και καφέ και θα καταλήξουμε στην πανέμορφη πλατεία της παλιάς πόλης. Θα θαυμάσουμε το παλιό Δημαρχείο με το φημισμένο αστρονομικό ρολόι, θα περάσουμε από το Κλεμεντίνουμ, θα δούμε τη βιβλιοθήκη, το νέο δημαρχείο και θα φτάσουμε στην περίφημη πέτρινη γέφυρα του Καρόλου του ΙV. Στη συνέχεια θα δούμε τον Πύργο της Πυρίτιδας και θα κατευθυνθούμε προς την πλατεία του Vaclav, σημείο συνάντησης των κατοίκων της Πράγας και θα δούμε επίσης το επιβλητικό κτίσμα του μουσείου Φυσικής Ιστορίας. Χρόνος ελεύθερος. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση. 

5η ημέρα: Πράγα – Μπρατισλάβα – Βουδαπέστη  

Αφού πάρουμε το πρωινό μας αναχωρούμε για την γραφική Μπρατισλάβα. Θα περπατήσουμε στο ιστορικό κέντρο της γοητευτικής παραδουνάβιας γνωστής πανεπιστημιούπολης θαυμάζοντας τα μεσαιωνικά κτίσματα, τον καθεδρικό ναό, τα κυβερνητικά μέγαρα, το πανεπιστήμιο, το Δημαρχείο και την παλιά πύλη του Αγ. Μιχαήλ. Χρόνος ελεύθερος και αναχώρηση για την Βουδαπέστη. Θα έχουμε μια πρώτη γνωριμία με την πόλη μέχρι να φτάσουμε στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση και διανυκτέρευση. 

6η ημέρα: Βουδαπέστη – Περιήγηση πόλης 

Πρωινό και ξεκινάμε την ξενάγηση μας από την Πλατεία των Ηρώων, με το μνημείο της Χιλιετηρίδας, τον καθεδρικό ναό του Αγ. Στεφάνου, θα θαυμάσουμε τη λεωφόρο της Δημοκρατίας και το ογκώδες σε ρυθμό μπαρόκ Κοινοβούλιο. Έπειτα θα περάσουμε στη Βούδα από τη Γέφυρα των Λεόντων. Στο λόφο των Ψαράδων θα δούμε τα κάστρα και την εκκλησία του Ματίας, στην οποία γινόταν οι στέψεις των βασιλέων. Από το λόφο του Γκέλερτ θα έχουμε μία πανοραμική θέα της Βούδας και της Πέστης, θα δούμε το άγαλμα της ελευθερίας και το κάστρο, την Τσιταντέλλα. Τέλος θα κλείσουμε με επίσκεψη στο περίφημο νησί της Μαργαρίτας. Θα έχουμε στη συνέχεια ελεύθερο χρόνο στην πόλη για βόλτα, καφέ και ψώνια και επιστροφή στο ξενοδοχείο. Σας προτείνουμε να κάνετε μια ρομαντική κρουαζιέρα στον Δούναβη. Διανυκτέρευση. 

7η ημέρα: Βουδαπέστη –  Σόφια

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για τη πρωτεύουσα της Βουλγαρίας την Σόφια. Αφού πραγματοποιήσουμε τις απαραίτητες στάσεις.  Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση 

8η ημέρα: Σόφια – Αλεξανδρούπολη 

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και ξεκινάμε τη περιήγησή μας . Θα γνωρίσουμε το ιστορικό της κέντρο με τον ναό Αλεξαντερ Νέφσκυ, τον Άγιο Νικόλαο, το περίτεχνο Θέατρο, το περίφημο μουσείο Φυσικής Ιστορίας, τα υπουργεία και πολλά άλλα. Τέλος θα περιηγηθούμε στον πιο κεντρικό πεζόδρομο με τα καφέ και τα εστιατόρια του. Επιστροφή στη πόλη μας. 

 

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Κόστος ανά άτομο σε δίκλινο ή τρίκλινο δωμάτιο:   450€

Επιβάρυνση ανά άτομο σε μονόκλινο: + 135€

 

Περιλαμβάνει:

 • Μεταφορές – Μετακινήσεις, σύμφωνα με το πρόγραμμα με πολυτελή λεωφορεία
 • Μια (1) διανυκτέρευση στο Βελιγράδι σε  ξενοδοχείο 4* με ημιδιατροφή 
 • Μία (1) διανυκτέρευση στη Βιέννη σε ξενοδοχείο 4* με πρωινό
 • Δυο (2) διανυκτερεύσεις στη Πράγα σε ξενοδοχείο 4* με πρωινό
 • Δυο (2) διανυκτερεύσεις στη Βουδαπέστη σε ξενοδοχείο 4* με πρωινό
 • Μια (1) διανυκτέρευση στη Σόφια σε ξενοδοχείο 4* με ημιδιατροφή   
 • Πρωινό σε μπουφέ  
 • Συνοδός – Αρχηγός του γραφείου μας
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • ΦΠΑ

Δεν περιλαμβάνει 

 • Εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους. Εξτρά γεύματα και ποτά.
 • Ότι αναφέρετε ως προαιρετικό. 
 • Τοπικοί δημοτικοί φόροι

 

 

*Ο αρχηγός της εκδρομής διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος δίχως παραλήψεις*

*** Η ΚΡΑΤΗΣΗ ΣΑΣ ΙΣΧΥΕΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ***

Previous Article ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΤΡΙΚΑΛΑ «Μύλος των Ξωτικών»– ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ  ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ – ΜΕΤΕΩΡΑ ΕΛΑΤΗ- ΠΕΡΤΟΥΛΙ
Next Article Ιωάννινα - Ζαγοροχώρια - Μέτσοβο || Θεοφάνεια
Print
565

x

Ακολουθήστε μας

 

Διεύθυνση:
Ι. Καβύρη 40, ΤΚ 68131, Αλεξανδρούπολη

Τηλεφωνικό Κέντρο:
(+30) 255 10 33 220

Fax:
(+30) 255 10 88 136

Email:
info@evrosbooking.com

Back To Top