el-GRen-US
Language
× Search

 

Πριν την κρουαζιέρα σας.


Ταξιδιωτικά Έγγραφα/Εισιτήρια

Ταξιδιωτικά έγγραφα – Ο ταξιδιωτικός σας πράκτορας θα σας παραδώσει τα παρακάτω, απαραίτητα σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού, ταξιδιωτικά έγγραφα:

 • Εισιτήρια Κρουαζιέρας
 • Φόρμα Επιβίβασης
 • Ετικέτες Αποσκευών
 • Αεροπορικά Εισιτήρια (εφόσον προβλέπεται)
 • Λίστα Με Αγορασμένες Υπηρεσίες

Σ’ αυτά τα ταξιδιωτικά έγγραφα θα βρείτε επίσης εξατομικευμένες πληροφορίες για την κρουαζιέρα σας, όπως πληροφορίες για έγγραφα και βίζες, σημείο επιβίβασης και αποβίβασης, αριθμούς τηλεφώνων για επείγουσες περιπτώσεις. Οι πληροφορίες και τα έγγραφα αυτά παραδίδονται εφόσον έχει επιβεβαιωθεί και εξοφληθεί πλήρως η κράτηση, και είναι έτοιμα περίπου 2 εβδομάδες πριν την αναχώρηση. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο και το χρόνο που θα σας αποσταλούν τα ταξιδιωτικά σας έγγραφα, παρακαλούμε απευθυνθείτε στον Ταξιδιωτικό σας Πράκτορα. Επιπλέον, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της εταιρίας κρουαζιέρας με την οποία ταξιδεύετε, να εισάγετε το ονοματεπώνυμό σας και τον αριθμό της κράτησής σας και να βρείτε τις παρακάτω πληροφορίες:

 • Σημείωμα κράτησης που περιέχει όλες τις υπηρεσίες που αγοράσατε
 • Όρους συμμετοχής Ασφάλεια διακοπών (εφ’ όσον προσφέρεται κι έχει αγοραστεί)
 • Ηλεκτρονικά κρατημένες υπηρεσίες Έντυπο παραγγελίας εκδρομών (το οποίο πρέπει να συμπληρωθεί μόνο αν δεν έχετε κάνει κράτηση σε εκδρομές ηλεκτρονικά)
 • Έντυπο που επιτρέπει στη εταιρία κρουαζιέρας να χρεώσει την πιστωτική σας κάρτα για τα έξοδα που θα πραγματοποιήσετε επί του πλοίου.
 • Πληροφορίες άφιξης στο λιμάνι επιβίβασης
 • Πληροφορίες στάθμευσης αυτοκινήτων (εφόσον έρχεστε με ιδιωτικό όχημα)
 • Άλλες χρήσιμες πληροφορίες
   

Διαβατήρια και βίζα

Επισημαίνουμε ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό και απαραίτητο να έχετε ελέγξει προσεκτικά την εγκυρότητα του διαβατηρίου ή της ταυτότητας σας (νέου τύπου) και να έχετε μαζί σας όλα τα έγγραφα που χρειάζονται για την κρουαζιέρα (βίζα, άδεια εισόδου κλπ). Επίσης, ιδιαίτερη σημασία θα πρέπει να δοθεί στο επώνυμο των ταξιδιωτών, σε περίπτωση αλλαγής λόγω γάμου, καθώς θα πρέπει να ταιριάζουν τα ονόματα που αναγράφονται στο εισιτήριο με τα ονόματα των ταξιδιωτικών εγγράφων. Οποιαδήποτε διαφορά στην αναγραφή ονομάτων μπορεί να επιφέρει άρνηση επιβίβασης. Επιβάτες που δεν διαθέτουν έγκυρα έγγραφα ή όλα τα απαιτούμενα έγγραφα, δεν θα επιτραπεί να επιβιβαστούν στην πτήση/ κρουαζιέρα του και δεν θα δικαιούνται καμία επιστροφή χρημάτων. Παρακαλούμε όπως ενημερώνεστε για το αν χρειάζεται βίζα εισόδου ή πολλαπλών εισόδων για τις χώρες που θα επισκεφτείτε. Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται για τους κατόχους αλλοδαπών διαβατηρίων. 

Σημείωση – Κατά την επιβίβαση, το προσωπικό ασφαλείας της κρουαζιέρας θα κρατήσει το διαβατήριο ή την ταυτότητα με την οποία ταξιδεύετε και θα τα φυλάσσουν μέχρι το τέλος της κρουαζιέρας ώστε να δηλώνονται στις αρμόδιες αρχές σε κάθε λιμάνι.


VISA - ESTA

Έλληνες υπήκοοι με Ελληνικό βιομετρικό ηλεκτρονικό διαβατήριο που ισχύει για έξι μήνες μπορούν να ταξιδέψουν στα πλαίσια του Προγράμματος Απαλλαγής από Βίζα, εφ’όσον η προγραμματισμένη παραμονή τους στις Η.Π.Α θα έχει ολοκληρωθεί πριν την ημερομηνία λήξης του διαβατηρίου τους. Οι Έλληνες υπήκοοι επιτρέπεται να εισέλθουν στις Η.Π.Α είτε με ισχύουσα βίζα ή με εγκεκριμένη ESTA χρησιμοποιώντας διαβατήριο που ισχύει για λιγότερο από έξι μήνες. Θα πρέπει να έχετε συμπληρώσει το διαδικτυακό Ηλεκτρονικό Σύστημα για Ταξιδιωτική Άδεια (ESTA) τουλάχιστον 72 ώρες πριν το ταξίδι σας. Οι εγκεκριμένες αιτήσεις της ESTA ισχύουν για μια περίοδο δύο ετών ή μέχρι τη λήξη του διαβατηρίου, όποιο από τα δύο συμβεί πρώτο και για πολλαπλά ταξίδια στις Ηνωμένες Πολιτείες χωρίς να χρειάζεται ο ταξιδιώτης να ξανά αιτηθεί για άλλη ESTA. Η χρήση του Προγράμματος Απαλλαγής από Βίζα μέσω της αίτησης ΕΣΤΑ κοστίζει $14. Σε αυτό το ποσό συμπεριλαμβάνονται $10 που χρεώνονται υπέρ το Νόμου Περί Προώθησης Ταξιδίων (ΤΡΑ) και $4 ως χρέωση επεξεργασίας της αίτησης. Η Κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών δεν χρεώνει κανένα άλλο ποσό για την ΕΣΤΑ. Τα τέλη δεν επιστρέφονται.

Η επίσημη ιστοσελίδα της ΕΣΤΑ βρίσκεται στη διεύθυνση https://esta.cbp.dhs.gov/esta/application.html?execution=e1s1 Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Ηλεκτρονικό Σύστημα Ταξιδιωτικής Εξουσιοδότησης (ΕΣΤΑ) παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Αμερικανικής Υπηρεσίας Προστασίας Τελωνείων και Συνόρων στη διεύθυνση www.cbp.gov/esta. Το πιο πάνω συνοπτικό κείμενο είναι για την πρόχειρη ενημέρωσή σας. Το πλήρες, ισχύον κείμενο παρέχεται στην επίσημη ιστοσελίδα της Αμερικανικής Πρεσβείας, στο http://athens.usembassy.gov/el/visas.html, όπου υπάρχει και η ηλεκτρονική φόρμα για συμπλήρωση και το ερωτηματολόγιο για την σχετική αίτηση της (ESTA).


ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ

Για λόγους ασφαλείας η ταυτότητα ή το διαβατήριο σας παραδίδεται κατά την διάρκεια του check-in στον επιβατικό σταθμό κρουαζιέρας και παραμένει για όλη την διάρκεια της κρουαζιέρας, στο λογιστήριο του κρουαζιερόπλοιου. Κατα την διάρκεια της κρουαζιέρας θα έχετε μαγνητική ονομαστική κάρτα για τις συναλλαγές, τις εισόδους και τις εξόδους σας από το κρουαζιερόπλοιο. Η ταυτότητα ή το διαβατήριο σας θα σας επιστραφεί την τελευταία μέρα της κρουαζιέρας από την ρεσεψιόν του πλοίου.

Αποβίβαση

Πληροφορίες σχετικά με τις διαδικασίες αποβίβασης δίνονται εντός πλοίου από τον Διευθυντή της Κρουαζιέρας, κατά τη διάρκεια ειδικής ενημερωτικής συνάντησης με τους επιβάτες, ενώ οι σχετικές πληροφορίες παρέχονται και στο έντυπο ημερήσιων δραστηριοτήτων που παραδίδεται στην καμπίνα σας. Η σειρά αποβίβασης των επιβατών καθορίζεται από τις ώρες αναχώρησής τους και το αν συμμετέχουν σε κάποιο οργανωμένο γκρουπ. Σε περίπτωση ιδιαίτερων αιτημάτων, παρακαλούμε απευθυνθείτε στο Γραφείο Εξυπηρέτησης Επιβατών.
 

ΑΣΥΝΟΔΕΥΤΑ ΑΝΗΛΙΚΑ

Σε περίπτωση που ανήλικοι, συμμετάσχουν σε κρουαζιέρα, συνοδεία κάποιου συγγενή και όχι των γονέων τους, θα πρέπει να φέρετε επικυρωμένη δήλωση του νόμου 105 στην οποία θα δηλώνετε υπεύθυνα, ότι συναινείτε για την συγκεκριμένη κρουαζιέρα. Επίσης αν ανήλικο παιδί, ταξιδεύει μόνο με τον ένα γονέα είναι επίσης υποχρεωτική η συμπλήρωση της υπεύθυνης δήλωσης από τον γονέα που δεν θα συμμετάσχει στην κρουαζιέρα.
 

Αποσκευές

Ετικέτα αποσκευών – Μαζί με τα ταξιδιωτικά σας έγγραφα θα λάβετε μια χρωματιστή ετικέτα που θα αναγράφει το όνομά σας και τον αριθμό της καμπίνας σας και η οποία θα πρέπει να προσαρτηθεί στη λαβή της αποσκευής σας πριν την άφιξή σας στο λιμάνι επιβίβασης. Κατά την άφιξη στο λιμάνι, θα αφήσετε την αποσκευή σας στο χώρο αποσκευών και θα μεταφερθούν στην καμπίνα σας από το προσωπικό του πλοίου. 

Χειραποσκευές – Το μέγεθος των χειραποσκευών σας δεν πρέπει να υπερβαίνει το επιτρεπόμενο όριο 55x35x25 εκ., έτσι ώστε να μπορούν να περάσουν από τον έλεγχο ανιχνευτών μετάλλων. Συνιστούμε να μεταφέρετε στη χειραποσκευή σας τυχόν πολύτιμα αντικείμενα, φωτογραφικό εξοπλισμό και εύθραυστα αντικείμενα, φάρμακα και γυαλιά, αλλά και ότι άλλο ενδέχεται να χρειαστείτε άμεσα στο ταξίδι σας.

Ασφάλεια αποσκευών – Η ευθύνη των μεταφορέων (αεροπορική εταιρία, κρουαζιερόπλοιο) για τις αποσκευές καθορίζεται βάσει Διεθνών συμβάσεων. Εφ’ όσον θέλετε οι αποσκευές σας να είναι ασφαλισμένες σύμφωνα με την αξία του περιεχομένου τους, συστήνουμε να επιλέξετε επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλιση, οπότε, σε περίπτωση καθυστέρησης, καταστροφής, απώλειας ή ζημίας θα υποβάλετε αίτηση αποζημίωσης στην ασφαλιστική σας εταιρία. Παρακαλούμε όπως δείτε τους όρους συμμετοχής. 

Αερομεταφορές – Συνιστούμε ιδιαίτερη προσοχή στους ισχύοντες κανονισμούς σχετικά με τις αποσκευές και ειδικότερα το επιτρεπόμενο όριο δωρεάν αποσκευών της αεροπορικής εταιρίας με την οποία ταξιδεύετε. Σε περίπτωση υπέρβασης του ορίου, θα χρειαστεί να πληρώσετε επιπλέον χρήματα στο αεροδρόμιο, βάσει τιμολογίου χρέωσης επιπλέον κιλών της εκάστοτε εταιρίας. Επίσης, θα πρέπει να τηρείτε αυστηρά τους ισχύοντες κανονισμούς που αφορούν στο περιεχόμενο των χειραποσκευών σας. Η αεροπορική εταιρεία και οι επιβάτες έχουν την απόλυτη ευθύνη για όλες τις αποσκευές. Το ταξιδιωτικό γραφείο και η εταιρία κρουαζιέρας δεν θα θεωρηθούν υπεύθυνοι για οποιαδήποτε βλάβη ή απώλεια. Σε καμία περίπτωση μην δεχτείτε να μεταφέρετε αποσκευές ή δέματα τρίτων.

Έλεγχος Ασφαλείας - Μεριμνώντας για την ασφάλεια των επιβατών, τόσο κατά την επιβίβαση όσο και κατά την αποβίβαση σε όλα τα λιμάνια προσέγγισης, το προσωπικό ασφαλείας του πλοίου ελέγχει όλους τους επιβάτες και τις αποσκευές τους,. Οι έλεγχοι διεξάγονται με μηχανήματα ακτινών Χ και ανιχνευτές μετάλλων. Για την ομαλότερη, ταχύτερη και αποτελεσματικότερη ολοκλήρωση των ελέγχων, παρακαλείσθε όπως συνεργάζεστε με το προσωπικό. Επίσης, κατά την επιβίβαση ελέγχονται και οι αποσκευές που παραδίδονται στη καμπίνα. Παρακαλούμε όπως μελετήσετε διεξοδικά τη λίστα απαγορευμένων αντικειμένων που αναφέρονται στο κεφάλαιο «Αποσκευές». Συνιστούμε να αποφεύγετε να αγοράζετε αντικείμενα όπως παλαιά όπλα, μαχαίρια, ξίφη κλπ στις επίγειες εκδρομές, καθώς, εάν το προσωπικό ασφαλείας του πλοίου εντοπίσει τέτοια αντικείμενα στην κατοχή σας, θα σας ζητήσει να τα αφήσετε στη στεριά. Τέλος, σύμφωνα με την πολιτική υγείας και ασφαλείας επιβατών, απαγορεύεται η μεταφορά οποιουδήποτε είδος τροφής ή ποτού επάνω στο πλοίο σε χειραποσκευές ή αποσκευές, συμπεριλαμβανομένων προϊόντων που έχουν αγοραστεί στις επίγειες εκδρομές. Εξαίρεση αποτελούν τα είδη προσωπικής υγιεινής (π.χ. σαμπουάν, αφρόλουτρο, κρέμες κλπ), υγρά φάρμακα, βρεφικά προϊόντα ή τροφές και τρόφιμα για ειδικές δίαιτες αφού πρώτα έχουν εγκριθεί. Σε περίπτωση που αγοράσετε κάποιο προϊόν κατά την διάρκεια των επίγειων εκδρομών και το προσωπικό ασφαλείας του πλοίου κρίνει ότι είναι ακατάλληλο σύμφωνα με την πολιτική ασφάλειας και υγείας, το προϊόν θα φυλάσσεται σε ειδικό μέρος του πλοίου και θα επιστρέφεται στο τέλος της κρουαζιέρας. 

Αντικείμενα αξίας - Η Εταιρία δε φέρει ουδεμία ευθύνη σε περίπτωση απώλειας χρημάτων ή πολύτιμων αντικειμένων (φωτογραφικές µηχανές, κάµερες κ.τ.λ) για τα οποία οι επιβάτες είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι καθ’ όλη τη διάρκεια της κρουαζιέρας. Σας συστήνουμε να μην τοποθετείτε στις αποσκευές σας χρήµατα ή αντικείµενα αξίας ούτε να τα αφήνετε εκτεθειμένα στην καµπίνα σας. Στα περισσότερα πλοία υπάρχουν θυρίδες χρηματοκιβωτίου είτε εντός καμπίνας είτε στο γραφείο του Αρχιλογιστή. Για τη φύλαξη υπάρχει συµβολική χρέωση εκτός αν διευκρινίζεται ότι η υπηρεσία παρέχεται δωρεάν. 

Ώρα αναχώρησης - Η ώρα αναχώρησης αφορά στην ώρα απόπλου του κρουαζιερόπλοιου. Είναι πολύ σημαντικό να βρίσκεστε στο λιμάνι τουλάχιστον δύο ώρες πριν την αναχώρηση που αναγράφεται στο ηλεκτρονικό σας εισιτήριο, προκειμένου να έχετε τον απαραίτητο χρόνο για την σωστή πραγματοποίηση του check in (έλεγχος εισιτηρίων και επιβίβαση). H φόρμα Online Check- in θα πρέπει να έχει συμπληρωθεί πριν την άφιξή σας στο λιμάνι, τουλάχιστον 4 ημέρες πριν την αναχώρηση. Η διαδικασία check- in ολοκληρώνεται μία ώρα πριν την αναχώρηση.
 

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΝ ΠΛΩ

Σε όλα τα λιμάνια επιβίβασης κρουαζιέρας,το σύστημα ελέγχου των επιβατών είναι ακριβώς το ίδιο με των αεροδρομίων.Με την διαφορά, ότι επιτρέπονται κανονικά να έχετε μαζί σας αρώματα,λάκ,τζελ μαλλιών και άλλα είδη προσωπικής φροντίδας,τα οποία αντίστοιχα σας απαγορεύουν σε μια πτήση.

Αφου επιβιβαστείτε στο κρουαζιερόπλοιο,θα πάρετε μέρος στην άσκηση εγκατάλειψης πλοίου. Σε αυτή την άσκηση θα κληθείτε να φορέσετε τα προσωπικά σας σωσίβια που βρίσκονται μέσα στην καμπίνα σας και να πάτε στο κατάστρωμα που θα σας υποδειχτεί. Η συγκεκριμένη άσκηση είναι ολιγόλεπτη και είναι υποχρεωτική.

ΤΗΡΗΣΗ ΩΡΑΡΙΟΥ ΣΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ

Πρέπει να δίνετε πολύ μεγάλη προσοχη,στις ώρες αποβιβάσεων και επιβιβάσεων.Οι ώρες αναχωρήσεων των πλοίων,ενδέχεται να διαφοροποιούνται μερικώς από τα επίσημα προγράμματα της κρουαζιέρας σας. ΠΑΝΤΑ να λαμβάνατε υπ’όψιν σας την ώρα επιστροφής που ανακοινώνετε από το κρουαζιερόπλοιο.Σε περίπτωση καθυστέρησης σας,ένα είναι το μόνο σίγουρο…ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ.

Πώς να πληρώσετε στο πλοίο

Πληρωμές στο πλοίο
– Προς διευκόλυνση των επιβατών, οι οικονομικές συναλλαγές στο πλοίο γίνονται με σύστημα κάρτας, χωρίς μετρητά. Η προσωπική σας κάρτα θα σας περιμένει στην καμπίνα σας και θα αποτελεί την ταυτότητά σας σε όλη την κρουαζιέρα. Έτσι, όλες οι συναλλαγές σας θα γίνονται με τη χρήση και μόνο της κάρτας, στην οποία μπορείτε να χρεώνετε τις αγορές σας επί του πλοίου (από καταστήματα, εστιατόρια και μπαρ – ποτά/ κρασιά κλπ.-, υπηρεσίες spa και κέντρων αισθητικής, στεγνό καθάρισμα και πλυντήριο, τηλεφωνικές κλήσεις και εκδρομές (εξαιρούνται το Καζίνο και τα τυχερά παιχνίδια). Στο τέλος της κρουαζιέρας σας θα παραλάβετε το συνολικό λογαριασμό με όλες τις οφειλές σας, συμπεριλαμβανομένης της Χρέωσης Υπηρεσιών για ξενοδοχειακές υπηρεσίες και ποτά. Η εξόφληση του λογαριασμού μπορεί να γίνει με ταξιδιωτικές επιταγές ή πιστωτική κάρτα που έχετε δηλώσει. Σε περίπτωση που δεν έχετε πιστωτική κάρτα για εγγύηση, θα σας ζητηθεί μία προκαταβολή (εγγύηση) για να καλυφθούν οι δαπάνες τους στο πλοίο 24-48 ώρες μετά την επιβίβαση. Η ελάχιστη εγγύηση περίπου 150€ ή 150 Δολάρια το άτομο ανάλογα με την διάρκεια της κρουαζιέρας και ανάλογα με το νόμισμα που χρησιμοποιείται στο πλοίο. Σε περίπτωση που οι δαπάνες σας υπερβαίνουν το ποσό της εγγύησης, θα σας ζητηθεί το επιπλέον ποσό μετρητοίς. Σε περίπτωση μικρότερης δαπάνης, θα σας επιστραφεί η διαφορά.

Πιστωτικές κάρτες – Οι ακόλουθες πιστωτικές κάρτες γίνονται δεκτές στο πλοίο: American Express, VISA και MasterCard. Χρεωστικές κάρτες όπως Maestro και Switch, καθώς και ηλεκτρονικές κάρτες όπως Visa Delta και Visa Electron δεν γίνονται δεκτές στο πλοίο. Προκειμένου να διευκολύνουν τις συναλλαγές σας με άνεση και ασφάλεια, αλλά και για να αποφευχθεί η ταλαιπωρία της αναμονής, υπάρχει υπηρεσία πιστωτικών καρτών, στην οποία μπορείτε να εγγραφείτε στην αρχή της κρουαζιέρας σας ή στο Γραφείο Εξυπηρέτησης Επιβατών. Σύμφωνα με αυτή τη διαδικασία, όλες οι αγορές σας εν πλω θα χρεώνονται αυτόματα στην πιστωτική σας κάρτα. Εν συνεχεία, θα λαμβάνετε το λογαριασμό στην καμπίνα σας και, αν δεν έχετε κάποια αντίρρηση, θα χρεώνεται αυτόματα στην πιστωτική σας κάρτα. Σας συνιστούμε να ενημερώσετε τον προμηθευτή της πιστωτικής σας κάρτας, πριν από την αναχώρησή σας, ότι πάτε διακοπές και εξασφαλίστε το πιστωτικό όριο της κάρτας.

Νόμισμα & συνάλλαγμα – Αναλόγως με την εταιρία που επιλέξετε και τον προορισμό σας, το επίσημο νόμισμα στα κρουαζιερόπλοια είναι το Ευρώ ή το Δολάριο Αμερικής. Εντός πλοίου υπάρχει ανταλλακτήριο συναλλάγματος, το οποίο λειτουργεί συγκεκριμένες ώρες. Καθώς δεν υπάρχει δυνατότητα να σας δοθούν μετρητά έναντι της πιστωτικής σας κάρτας, συνεπώς συνιστούμε να έχετε μαζί σας αρκετά μετρητά ή Ταξιδιωτικές Επιταγές, ανάλογα με το ποσό που εκτιμάτε ότι θα σας χρειαστεί κατά τη διάρκεια των επίγειων εκδρομών.

Χρέωση Υπηρεσιών κρουαζιερόπλοιου- φιλοδωρήματα – Ορισμένες εταιρίες κρουαζιέρας χρεώνουν τις υπηρεσίες εντός κρουαζιερόπλοιου με ένα συμβολικό ποσό που αντιστοιχεί στη διάρκεια της κρουαζιέρας και προστίθεται στο λογαριασμό του επιβάτη και εξοφλείται στο τέλος της κρουαζιέρας. Για τα παιδιά υπάρχουν ειδικές χρεώσεις. Το συνολικό ποσό χρέωσης υπηρεσιών συλλέγεται από την Εταιρία για να κατανεμηθεί ως κίνητρο βελτίωσης ποιότητας, στο προσωπικό που εκτελεί ξενοδοχειακά καθήκοντα στο πλοίο. Σε ορισμένες εταιρίες η χρέωση υπηρεσιών είναι αναπόσπαστο τμήμα της συνολικής τιμής της κρουαζιέρας και γι’ αυτό το ποσό δεν μπορεί ν’ αλλάξει ενώ σε άλλες εταιρίες έχετε τη δυνατότητα, παρότι χρεώνονται αυτόματα στη καμπίνας, να τροποποιήσετε το ποσό ανάλογα με το πόσο ικανοποιημένοι μείνατε. Παρακαλούμε ενημερωθείτε πριν την αναχώρησή σας για την πολιτική της κάθε εταιρίας.

Επιβάτες με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ) – Οι εταιρίες κρουαζιέρας επιθυμούν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες όλων των επιβατών που θα ήθελαν να απολαύσουν μια κρουαζιέρα αλλά έχουν κάποιες ειδικές ανάγκες, κινητικά προβλήματα, προβλήματα όρασης ή άλλες δυσκολίες. Σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς, οι εταιρίες υποχρεούνται να γνωρίζουν τις «ατομικές ανάγκες των επιβατών σε περίπτωση ανάγκης», πχ. αναπηρικό αμαξίδιο κτλ., προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την ασφαλή φιλοξενία του επιβάτη. Έτσι, θα πρέπει να ενημερώσετε, μέσω του ταξιδιωτικού σας πράκτορα, την εταιρία με την οποία ταξιδεύετε, τόσο κατά την κράτηση της κρουαζιέρας αλλά και κατά την επιβίβασή σας.

Επιβάτες με ειδικές ανάγκες συνίσταται να ταξιδεύουν με συνοδό. Σε περίπτωση που χρειάζονται αναπηρικό αμαξίδιο για τις μετακινήσεις τους, πρέπει, πέραν του συνοδού, να έχουν τη δική τους κανονικού μεγέθους πτυσσόμενη αναπηρική καρέκλα (θα πρέπει να δώσετε ακριβείς διαστάσεις του αμαξιδίου στον Ταξιδιωτικό σας πράκτορα). Σε ορισμένα λιμάνια προσέγγισης ενδέχεται η αποβίβαση να μην είναι εφικτή, ιδίως όταν το πλοίο είναι αγκυροβολημένο εκτός λιμένα και η αποβίβαση γίνεται με ακάτους/λέμβους. Όλα τα κρουαζιερόπλοια διαθέτουν καμπίνες ειδικές για επιβάτες με κινητικές δυσκολίες.

Εγκυμοσύνη - Οι ιατρικές εγκαταστάσεις εντός πλοίου είναι περιορισμένες και δεν καλύπτουν τη σωστή φροντίδα εγκύων γυναικών και νεογνών σε περίπτωση επιπλοκών κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας. Γυναίκες που διανύουν την 24η εβδομάδα μπορούν να ταξιδέψουν με αεροπλάνο / πλοίο μόνο με πιστοποιητικό γιατρού που το επιτρέπει. Ως εκ τούτου, δεν επιτρέπεται να ταξιδέψουν έγκυες αν έχουν εισέλθει στην 25η εβδομάδα εγκυμοσύνης. Παρακαλούμε όπως διαθέτετε τα απαραίτητα πιστοποιητικά από τον θεράποντα ιατρό.

Κατοικίδια – Απαγορεύονται κάθε είδους και διαστάσεων κατοικίδια στα κρουαζιερόπλοια. Μόνη εξαίρεση αποτελούν τα ζώα συνοδοί για άτομα με ειδικές ανάγκες ή για ψυχολογική στήριξη, εφόσον έχουν ανάλογο πιστοποιητικό από τον θεράποντα ιατρό (υπό τον όρο ότι έχει γίνει η απαραίτητη επισήμανση κατά την κράτηση).

Κάπνισμα - Το κάπνισμα απαγορεύεται αυστηρά σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους (Θέατρα, Εστιατόρια, Μπουφέ Εστιατόρια, διαδρόμους, αίθουσες, ανελκυστήρες, σκάλες). Οι καπνιστές μπορούν να χρησιμοποιούν τους ειδικούς χώρους στα σαλόνια, ενώ για πίπες και πούρα θα πρέπει να περιοριστούν σε συγκεκριμένους χώρους. Για πυροπροστασία και λόγους ασφάλειας σας υπενθυμίζουμε να σβήνετε τα τσιγάρα σας στα τασάκια που παρέχονται και να μην πετάτε ποτέ τσιγάρα έξω από το πλοίο.

Ημερήσια νέα – Υπό την προϋπόθεση ότι υπάρχει δορυφορική λήψη, μια εφημερίδα με όλα τα σημαντικά νέα από όλο τον κόσμο τυπώνεται και διανέμεται επί του πλοίου.

Όριο ηλικίας παιδιών και βρεφών – Τονίζουμε ότι παιδιά κάτω των 18 ετών δεν επιτρέπεται να ταξιδέψουν ασυνόδευτα στα κρουαζιερόπλοια. Επίσης, δεν επιτρέπεται να ταξιδέψουν παιδιά μικρότερα των 6 μηνών την πρώτη μέρα της κρουαζιέρας. Για κρουαζιέρες διάρκειας άνω των 15 ημερών και υπερατλαντικές κρουαζιέρες, το κατώτατο όριο ηλικίας είναι οι 12 μήνες.

Κινητά Τηλέφωνα - Παρακαλούµε όπως σηµειώσετε ότι τα κινητά τηλέφωνα όταν βρίσκονται εκτός επίγειου δικτύου, συνδέονται µε το δορυφόρο του πλοίου, γεγονός που αυξάνει το κόστος κλήσης για εσάς. Οι χρεώσεις περιαγωγής που θα προκύψουν θα πιστωθούν από τον πάροχό σας στον λογαριασμό σας.

Ηλεκτρικό ρεύµα - Στα περισσότερα κρουαζιερόπλοια η τάση του ηλεκτρικού ρεύµατος είναι 110/220V. Για λόγους ασφαλείας απαγορεύεται η χρήση ηλεκτρικών συσκευών εντός καμπίνας, εξαιρουμένων των ξυριστικών μηχανών. Απαγορεύεται αυστηρά το σιδέρωμα στην καμπίνα. Όλες οι καμπίνες διαθέτουν στεγνωτήρα μαλλιών.

Επέτειοι – Αναμφίβολα η κρουαζιέρα είναι μια ιδανική ευκαιρία να γιορτάσετε κάποια σημαντική επέτειο (γαμήλιο ταξίδι ή επέτειος γάμου). Ενημερώστε τον πράκτορά σας, ο οποίος με τη σειρά του θα πρέπει να διαβιβάσει το αίτημά σας στο τμήμα εξυπηρέτησης πελατών της εταιρίας που ταξιδεύετε τουλάχιστον 2 εβδομάδες πριν την αναχώρηση της κρουαζιέρας σας.

Γλώσσες - Στα περισσότερα κρουαζιερόπλοια η επίσημη γλώσσα επάνω στο πλοίο είναι αγγλικά. Επίσης το ημερήσιο πρόγραμμα και έντυπο πληροφοριακό υλικό διατίθεται σε Αγγλικά, Γαλλικά, Ισπανικά, Γερμανικά & Ιταλικά.

Ελληνική γλώσσα – Η Ελληνική γλώσσα ομιλείται στα κρουαζιερόπλοια της Louis Hellenic Cruises, ενώ σε ορισμένες κρουαζιέρες υπάρχει ελληνόφωνο προσωπικό. Επίσης στις οργανωμένες αναχωρήσεις που πραγματοποιεί το γραφείο μας υπάρχει συνοδεία από Έλληνα αρχηγό. Αναζητήστε την ειδική ένδειξη στο έντυπό μας και στην ιστοσελίδα μας.

Υγεία/Ιατρείο - Όλα τα πλοία διαθέτουν ιατρεία για παροχή υπηρεσιών πρώτης ανάγκης και ιατρικής φροντίδας, κατόπιν επιπλέον χρέωσης. Επίσης, διατίθενται φάρμακα πρώτης ανάγκης, με επιπλέον χρέωση. Ενημερωθείτε για τα ωράρια λειτουργίας του ιατρείου, από το ημερήσιο ενημερωτικό δελτίο. Φάρμακα κατά της ναυτίας παρέχονται δωρεάν, στο Γραφείο Εξυπηρέτησης Επιβατών ή στο Ιατρείο. Άτομα με ειδικές ανάγκες θα πρέπει να ενημερώσουν σχετικά με την περίπτωσή τους κατά την κράτηση της κρουαζιέρας, ενώ αν χρήζουν ιδιαίτερης φαρμακευτικής αγωγής θα πρέπει να διαθέτουν συνταγογραφούμενη συνταγή του θεράποντος ιατρού, με τη ημερήσια δοσολογία, και τα διαθέτουν επαρκή ποσότητα από τα απαραίτητα φάρμακα μαζί τους. Σε περιπτώσεις που η φαρμακευτική αγωγή απαιτεί χρήση βελονών, παρακαλούμε ενημερώστε το ιατρείο για να σας παρέχουν τα ειδικά δοχεία απόρριψης των αιχμηρών αντικειμένων.

Όλες οι ανωτέρω πληροφορίες είναι ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ για τη γενική πληροφόρησή σας. Ενδεχομένως οι πληροφορίες να διαφέρουν από εταιρία σε εταιρία.

Ακολουθήστε μας

 

Διεύθυνση:
Ι. Καβύρη 40, ΤΚ 68131, Αλεξανδρούπολη

Τηλεφωνικό Κέντρο:
(+30) 255 10 33 220

Fax:
(+30) 255 10 88 136

Email:
info@evrosbooking.com

Back To Top